Helyi közélet

2010.08.01. 16:54

Elrajtolt a tizenkettedik Nagyhét

<p>Július 31-én, szombaton kora délután kezdetét vette Tiszaújvárosban az idei, sorrendben már tizenkettedik TVK Triatlon Nagyhét, mely augusztus 8-ig kínál páratlan sportélményt és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára.</p>

A nagy menetelés első programját a  tncjam – országos extrém kerékpáros verseny jelentette, melynek résztvevői a Sportcentrumban mérték össze ügyességüket, felkészültségüket. Az igazán látványos BMX,  MTB és inline görkorcsolya kategóriás versengés legjobbjai a Főtéren felállított nagyszínpadon vehették át jól megérdemelt ajándékaikat Domenik Dénestől, a Nagyhéten először debütáló esemény főszervezőjétől.  Íme a győztesek: Prókai Gábor (BMX, amatőr), Mitró Ákos (BMX, haladó), Szántó Krisztián (BMX, profi), Vécsi Ádám (MTB), Bócsi Attila (inline).

A Traffic-Kreatív színpadon a Záhony Unplugged zenekar kiváló produkcióval hangolta a nagy érdeműt, majd a tnc (TiszaNewCity) jam eredményhirdetése után az ünnepélyes megnyitó következett. A Dél-amerikai túráról hazaérkezett Tiszaújvárosi Fúvószenekar és az ifjúsági csoportját először itt felvonultató Majorett-csoport hagyományosan látványos és nívós fellépéssel szórakoztatta a közönséget.

Erősítve a lokálpatriotizmust

-         Közel 40 éve kötődöm a városhoz, mely  kezdetben nyáron  mindig kiürült, hiszen  nem voltak igazán  programok – hangsúlyozta köszöntőjében  dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke. - Az 1999-ben, amikor a németek visszalépése miatt  mi rendezhettük meg a klubcsapat Európa-bajnokságot, majd a következő hétvégén házigazdái lehettünk az esedékes világkupának, kitaláltuk, hogy a két világesemény közötti napokat megtöltjük tartalommal. A sportot és kultúrát ötvöző Nagyhét az elmúlt évek során olyan érzést alakított ki a tiszaújvárosiakban, mely jelentősen erősítette a  lokálpatriotizmust. Támogatóink hathatós segítségével évről-évre igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő programokat biztosítani, nem volt ez másként idén sem. Önfeledt szórakozás reményében várunk mindenkit Tiszaújvárosba! A júniusi árvíz miatt a környékünkön levő települések  lakói  – a helyreállítási munkálatok miatt – sajnos minden bizonnyal nem jöhetnek el idén hozzánk, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk nekik. Kihelyeztünk a Főtéren három adománygyűjtő ládát, melybe bárki annyi pénzt dobhat be, amennyit gondol. Mi a tűzijáték költségvetéséből 400 ezer forintos „alapot” képeztünk annak érdekében, hogy jövő vasárnap egy jelentős összeget adhassunk át mindannyiunk nevében Sajólád képviselójének.

Példaértékű összefogással

-         A sportág, a hazai és nemzetközi rangú viadalok, a Nagyhét a legnagyobb közösség formáló erőként jelenik meg nálunk hosszú évek óta, melyhez rendre példaértékű összefogás is társul – fogalmazott egyebek mellett megnyitó beszédében Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság elnöke. -  Az évek során a triatlon egyszerűen  beépült a város identitásába. A triatlonnak köszönhetően, az ide látogató sok-sok külföldi vendég  olyan pozitív  képet alkotott rólunk, mellyel jelentős mértékben növelték jó hírünket a világban.  Szeretnék köszönetet mondani a válságos időkben is  kitartó szponzorainknak, külön a három  helyi nagyvállalatnak, amiért eddig segítették törekvéseinket, reményeink szerint a jövőben sem tesznek másként. Befejezésül  mindenkinek jó szórakozást kívánok a 2010-es TVK Triatlon Nagyhét valamennyi eseményére!

A hivatalos ceremónia után a Miskolci Nemzeti Színház művészei Tértánc-klippekkel kedveskedtek a jelenlevőknek, akiket este 8 órától a ,,Csillag születik” vetélkedő döntőse, a rapper Mc DC szórakoztatott. A nap méltó zárását az ,,örökifjú” Demjén Ferenc és zenekarának frenetikus hangulatú élő koncertje jelentette. A ,,Rózsi” becenévre hallgató előadóművészt és Solti János, valamint Závodi János nevével fémjelzett csapatát zsúfolásig megtelt nézőtér fogadta. A tombolók  és együtt éneklők között nem csak a városból és környékről érkező, hanem az ország távolabbi pontjairól, mint például Baja, ide zarándokoló fiatalokat, középkorúakat és idősebbeket is üdvözölhettek a szervezők.  

Az augusztus 1-i, vasárnapi folytatásban a belvárosi Dísztó körül  kialakított helyeket a Bogratlon – bográcsfőző fesztiválra, egyben versenyre nevezett csapatok népesítik be. A zsűriben is szerepet vállaló, 61. születésnapját a napokban ünneplő Farkas Bertalan, hazánk egyetlen világűrben járt űrhajósa a Barátság-kertben kopjafát avat a magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából.    

Amíg a finom falatok készülnek, addig a gyerekek a játszóház mellett a zenés, énekes műsort tekinthetnek meg. Délben jön majd az elmaradhatatlan Jó ebédhez szól a nóta című, magyar nótákból és mulatós dalokból álló összeállítás. A hetes-kenuk 13 órakor kezdhetik meg kieséses rendszerű páros csatározásaikat  Dísztavon.

A nagyszínpadot először az ,,Olasz filmslágerek – magyarul”produkció tagjai foglalják el, akiket a M.É.Z együttes követ. A Traffic KreAktív színpadon a Sonny And His Wilde Cows formáció muzsikál, míg a napot, szintén a Főtéren, a Napoleon Boulevard koncertje zárja.   

A 12. TVK Triatlon Nagyhét  részletes programja megtalálható a www.tvkmalitriatlon.hu  és a www.tiszaujvaros.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában