Helyi közélet

2010.07.12. 20:29

Pusztulnak a halak a Békás-tóban

<p>Miskolc - Az ilyenkor több mint 40 fokos vizet nem bírják az uszonyosok.</p>

Egy olvasónk beküldött néhány érdekes képet, amelyek ugyan rossz minőségűek, de lesből készítette mert úgy érezte nem ajánlatos közelebb mennie. Július 10-én szombaton délután egy komplett népes család fürdőzött szappannal a Békás-tóban Tapolcán. Talán lehet összefüggés a halpusztulás és a szappanos víz között… De hal ide hal oda az azért minimum elgondolkoztató, hogy mindezt zavartalanul meg lehet tenni, se parkőr, se közterületfelügyelő. Ugyan miért nem őrzik a parkot ilyenkor nyáron? Miért nincsenek karszalagos botos emberek akik vigyáznak ne legyen szemét, és megóvják a virágokat, a vizek tisztaságát? - ahogy ez egykoron volt minden városi nagyobb parkban.

A szappan sem használ...

Ottjártunkkor is volt néhány haltetem a tóban, a víz azonban nem tűnt piszkosnak, zavarosnak. Tóth Pál, a Miskolctapolcáért Egyesület tagjaként rendszeresen részt vesz a víz tisztításában. „Szombaton is kinn voltunk délelőtt kimerni az iszapot, irtani az algát. Hasonló esettel én is találkoztam, bizony a szappanos víz nem tesz jót a halaknak”. A pusztulás oka azonban nem ez véleménye szerint – rendszeresen találnak elhullott halakat a vízben –, a mintegy 45 forrás gázos melegvízzel táplálja a kis tavat, a több mint 40 fokos vizet nem bírják az uszonyosok.


Miskolctapolcai Békás-tó, mint fürdőkád

boon | 2010.07.12 10:20
Miskolc - Hétfőn reggel felfordultak a halak a tapolcai Békás-tóban: a hatóság most vizsgálódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában