Helyi közélet

2010.07.31. 15:34

Meztelenül, baltával kergette a családját

<p>Encs, Miskolc - Mostanában főleg a távoltartás megsértése miatt kérték a rendőrök segítségét.</p>

Az időjárási frontok változásai az egészséges embereket is megviselik, de a betegeket talán még jobban, mondta dr. Tűzkő Judit pszichiáter, amikor arról kérdeztük, igaz lehet-e, hogy a hidegfront az ideg- és elmebetegekre hat leginkább kedvezőtlenül. A pszichiáter ezt nem erősítette meg, orvosi gyakorlata során úgy tapasztalta az időjárási frontok változása jelent inkább megterhelést, nem pedig annak milyensége.

Kérdésünket azért tettük fel a elmegyógyásznak, mert rendőrségi tapasztalatok szerint hidegfront környékén gyakrabban kell mentális problémákkal küszködő betegekhez kivonulniuk. Az encsi kapitányságot az elmúlt napokban többször is riasztották ilyen elkövetőhöz – főleg a távoltartás megsértése miatt. A leginkább kirívó esetben egy meztelenre vetkőzött férfi fényes nappal kergette az utcán baltával a családját, majd szétvert egy telefonfülkét. A férfit más ügyekből kifolyólag jól ismerik a zsaruk, eddig minden esetben be kellett vonni a vizsgálatba elmeszakértőt is. Ez most sem lesz másképpen.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában