Helyi közélet

2010.07.28. 08:25

Kié az ártéri beruházás?

<p>Miskolc, Felsőzsolca - Nem a CBA, hanem annak tagvállalata építkezik Miskolc külterületén, az ártéren.</p>

A CBA nem épít sem Miskolcon, sem Felsőzsolcán logisztikai központot – ezt dr. Malasics András, a CBA Kereskedelmi Kft. általános vezérigazgatója mondta az Észak-Magyarországnak. Mint arról ugyanis korábban beszámoltunk: Felsőzsolca közelében, az árterületen logisztikai központ épül. A hírek arról szóltak, hogy a CBA üzletlánc beruházásaként.

Az építési engedély ellen azonban fellebbezés van beadva, az ügyészség is vizsgálódik, Illés Zoltán államtitkár is az építkezés leállítását kérte, és a szakhatóságok is újra vizsgálják a korábban kiadott engedélyüket. Erről szerettük volna kikérni az általános igazgató véleményét, mikor elmondta, nem ők, hanem a Kerekes Kft. építkezik azon a területen. Ennek a cégnek van köze a CBA-hoz? Tagvállalatunk – válaszolta dr. Malasics András.

Kerestük a Kerekes Kft.-t is, de kedd estig nem sikerült elérni.

ÉM-SZR


Lesz építési engedély az ártérre?

eszak | 2010.07.27 07:18
Miskolc, Felsőzsolca - Az építési engedély ellen többen is fellebbeztek és az ügyészség is vizsgálja az esetet.

Mire számíthat Felsőzsolca?

eszak | 2010.07.26 20:43
Felsőzsolca - Az árvízi katasztrófa különösen sújtotta Felsőzsolcát. Ezért az önkormányzat a kormánytól egyedi elbírálását remél. Levélben fordultak az illetékes miniszteri biztoshoz. Az Észak-Magyarország szerette volna megtudni tőle, mire számíthat Felsőzsolca.

Még mindig sok összedőlt ház vár bontásra, eltakarításra Felsőzsolcán

eszak | 2010.07.26 17:07
Felsőzsolca - Körülnéztünk a Miskolc melletti, árvíz sújtotta város néhány utcájában, hol tart a katasztrófa nyomainak, eltüntetése, a megmaradt sérült házak felújítása, lakhatóvá tétele.

Gondolatok árvíz után - mi okozhatta a katasztrófát?

boon | 2010.07.25 17:32
Miskolc - Ne bűnbakot, hanem az okát keressük, ha meg akarjuk előzni a Felsőzsolca és környéke árvízi katasztrófájának megismétlődését. Az okok a térség folyószabályozási munkálatainak elmaradásában keresendők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában