Helyi közélet

2010.07.04. 10:48

Hétfőn kiderül, kezdődhet-e a munka a miskolci villamosprojekten

<p>A MIVÍZ Kft. dolgozik jelenleg a sétálóutcán, tőlük függ, indulhat-e kedden a munka.</p>

Ha minden a tervek szerint halad, kedden elkezdődhetnek a villamosprojekt rekonstrukciója a sétálóutcán.

Az ütemterv szerint július 5-én, azaz hétfőn kezdődik a munka a Széchenyi utcán a Szinvapark és a Szemere utca között, de ez csak az elmélet, hiszen hétfőn előbb – a munkakezdéshez szükséges ez – pályabejárást tartanak. Az említett szakaszon ugyanis a MIVÍZ Kft. dolgozik, és fel kell mérni, hogy a munkaterület alkalmas- e arra, hogy a Zöld Nyíl bontási munkálatai megkezdődhessenek.

A villamosprojekt igazgatóság tájékoztatása szerint amennyiben a hétfői bejárás pozitív eredménnyel zárul, kedden a Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium megkezdi a munkaterület elhatárolását. A munkálatok a sétáló utcán járó gyalogosoktól fokozott körültekintést igényelnek, figyelmeztet a projektigazgatóság.

Hírül adták még, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság építési ellenőrzést tartott június 30-án a villamospálya jelenleg munkába vont szakaszán és a hatóság szakemberei mindent rendben találtak. Az ellenőrzés kiterjedt többek közt az engedélyezési tervben foglaltak betartására, a szakmai előírásoknak való megfelelőségre, a közlekedésbiztonsági feltételek meglétére és a beépített anyagok minőségére.

A villamosprojektről

Május elején indult a beruházás, jelenleg a Győri kapuig zajlanak a munkálatok, addig villamospótlók szállítják az utasokat. A 38 milliárd forint összköltségű projekt eredményeként Miskolc teljes villamospályája megújul, és hosszabb lesz Majláth felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában