Helyi közélet

2010.07.30. 14:21

A menesztett igazgató levele

<p>Miskolc - Pintér Istvánnak csütörtökön mondtak fel, augusztus 5-ig marad a zöldhatóság igazgatója.</p>

Mint arról csütörtökön beszámoltunk: Pintér Istvánt, az észak-magyarországi zöldhatóság igazgatóját meneszették állásából. Ezt Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelelős államtitkára jelentette be csütörtöki felsőzsolcai bejárásán.

Pintér István azonban egy közleményt jutatott el pénteken lapunkhoz, melyben többek között az áll: „Július 29-én, azaz a csütörtöki napon vettem kézhez azt a Miniszter által aláírt iratot, amely a felmentésemet tartalmazza. A felmentés szerint 2010. augusztus 5-ig én látom el a Felügyelőségen az igazgatói feladatokat. A felmentés semmiféle indokolást nem tartalmaz.”

Figyelmeztették

Az igazgató arra is kitér, hogy valamennyi ártérre vonatkozó hatósági engedélyt és szakhatósági állásfoglalást tőlük független szervezet, a nagyvízi mederkezelő, jelen esetben az ÉKÖVIZIG (vízügyi igazgatóság) véleményére kell hogy alapozzák, hiszen „ártérben” nem lehet építkezni a hozzájárulásuk nélkül. Ez a Miskolc környéki, Felsőzsolcát is érintő ügyekben is mindig így történt – áll a közleményben. Azt is leírja benne: a felügyelőség és az ÉKÖVIZIG elővigyázatosságból – nem jogszabályi követelmény miatt – már 2005-ben kezdeményezte a miskolci önkormányzatnál, hogy ezek a területek kerüljenek ki a beépítésre szánt területek kategóriájából. Az erre vonatkozó iratok a felügyelőség rendelkezésére állnak – derül ki.

 - ÉM-SZR -


5 milliárdot „adott” az államtitkár Felsőzsolcának

eszak | 2010.07.29 16:04
Felsőzsolca - „Ha most újra jönne az ár Felsőzsolcára, át kellene robbantani az M30-as testét...”

Menesztette Illés Zoltán az észak-magyarországi zöldhatóság vezetőjét

fuggetlen | 2010.07.29 11:56
Budapest, Felsőzsolca - Felmentette Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csütörtökön az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét. A döntés előzménye, hogy a júniusi árvíz elöntötte Felsőzsolca nagy részét, és vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy ebben szerepe volt-e annak, hogy korábban a Sajó árterén több bevásárlóközpont kapott építési engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában