Helyi közélet

2010.07.27. 16:43

18 hűtő a felsőzsolcai rászorulóknak

<p>Felsőzsolca - A Csatárlánc kedden elért Felsőzsolcára: az árvízkárosultak között 18 hűtőszekrényt osztottak szét.</p>

A Csatárlánc egy mozgalom, amelyet önkéntes alapon a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének munkatársai hoztak létre júniusban. Az egyik közösségi portálon szerveződtek, azzal a céllal, hogy a borsodi települések árvízkárosultjai és a segítőkész önkéntesek egymásra találjanak.

Ez sikerült is, hiszen a hétfői adományozás is így jöhetett létre. Zádor Linda, az egyik budapesti reklámcég munkatársa ugyanis koncertet szervezett, ahol 1 millió forint gyűlt össze. Majd felkereste a Csatárlánc felsőzsolcai koordinátorát, Chlepkó Tamást, és érdeklődött, mire van szükségük az árvízkárosultaknak. Most hűtőre volt.

Chlepkó Tamás lapunknak elmondta: az árvíz levonulása után végigjárták a házakat, listát készítettek arról, amire az ott élőknek szüksége lehet. Ma már bejelentések is érkeznek hozzájuk – tette hozzá. Elmondta azt is, az igazi munka csak most indul számukra, hiszen az adományokat most szállítják ki a rászorulóknak.

Felajánlás

Egyik olvasónk is megkereste lapunkat, hogy egy 200 ezer forintot érő ülőgarnitúrát ajánlana fel egy árvízkárosultnak. Mint mondta, több helyen is próbálkozott, az árvízben érintett önkormányzatoknál, a Magyar Vöröskeresztnél, a Máltai Szeretetszolgálatnál, de felajánlását mindenhol elutasították. Lapunk azonban Chlepkó Tamás segítségét kérte, aki vállalta, elhozzák a bútort, és elviszik egy rászorulónak.

- ÉM-SZR -


A "beregi példa" kellene Felsőzsolcára

eszak | 2010.07.27 15:31
Miskolc, Felsőzsolca - Az építészek szerint központilag szervezetten kellene végrehajtani a felsőzsolcai újjáépítést.

Lesz építési engedély az ártérre?

eszak | 2010.07.27 07:18
Miskolc, Felsőzsolca - Az építési engedély ellen többen is fellebbeztek és az ügyészség is vizsgálja az esetet.

Mire számíthat Felsőzsolca?

eszak | 2010.07.26 20:43
Felsőzsolca - Az árvízi katasztrófa különösen sújtotta Felsőzsolcát. Ezért az önkormányzat a kormánytól egyedi elbírálását remél. Levélben fordultak az illetékes miniszteri biztoshoz. Az Észak-Magyarország szerette volna megtudni tőle, mire számíthat Felsőzsolca.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában