Helyi közélet

2010.06.14. 09:45

Árvízkárosultak táboroznak Fonyódligeten

<p>Szendrő, Szikszó, Sátoraljaújhely, Edelény - Még az árvíz első hulláma után, azaz május közepén érkezett a Somogy megyei önkormányzat felajánlása: gyermektáborukban, Fonyódligeten, árvízkárosult gyerekeket táboroztatnának.</p>

Az akkori árvíz leginkább Szendrőt, Szikszót, Sátoraljaújhelyet, Edelényt érintette, így a megyei önkormányzat onnan választott ki 220 gyereket, valamint 20 kísérőt. Ők hétfőn reggel elutazhattak Fonyódligetre – mondta lapunknak Tóth Annamária, a megyei önkormányzat sajtószóvivője.

A gyerekek egy hétig lesznek a táborban, utazásukat 90 százalékban a MÁV fizette, a maradék 10 százalékot pedig a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége. Az ottlétükhöz, ellátásukhoz szükséges pénzt a Somogy megyei önkormányzatok adták össze. A Fidesz Női tagozata pedig programokkal segíti, hogy az egy hetük élményekben gazdag legyen: hajókirándulásra viszik a táborozókat, valamint neves sportolókat kértek fel, akik sportnapot tartanak a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában