Helyi közélet

2010.06.29. 11:01

Kaláka Fesztivál az árvízkárosultakért

<p>Miskolc - Jótékonysági Kaláka Fesztivál: az árvízkárosultaknak gyűjtenek az idén.</p>

A 31.Kaláka Fesztivált július 9. és 11. között rendezik meg a Diósgyőri várban és több miskolci helyszínen. Az idén is lesznek kiállítások, filmvetítések, templomi koncertek, vásár és sok-sok izgalmas zene és előadó. Persze nem maradhat el a gyermekfesztivál sem, ahol a Kaláka Együttes mellett fellép Écsi Gyöngyi, aki bábelőadással, zenével szórakoztatja majd a gyerekeket. Erre a belépés ingyenes, a szervezők csupán azt kérik a szülőktől, hogy valamilyen gyerekjátékot – például plüss figurák, sporteszközök – hozzanak magukkal. Ezeket összegyűjtik és a a felsőzsolcai iskolának és óvodának ajánlanak fel a szervezők. Azért nekik – mondta Rosta Katalin programigazgató –, mert a megyei önkormányzatnál azt az információt kapták, ott van ezekre a legnagyobb szükség.

Izgalmas, újszerű

Rosta Katalin a programokról is beszélt: a fesztivál idei speciális témája az occican kultúra. Amely izgalmas, újszerű zenét, hangzást ígér a közönségnek – tette hozzá. Az idén is fellép Miquéu Montanaro, akit a Kaláka Fesztivál közönségének biztos nem kell bemutatni. Számtalan hangszeren játszik, muzsikusnak, karmesternek egyaránt kiváló. Az idei fesztiválon izgalmas, igazán testre szabott feladatot kapott: Halmos Bélával a Pódium vasárnapi házigazdái lesznek. Sokszínűségét, izgalmas életét pedig abból a filmsorozatból és nagyfilmekből ismerheti meg a közönség, amelyeket Szomjas György filmrendező készített róla – mondta a programigazgató. Megtudtuk azt is, hogy az idén fia, Baltazar Montanaro is fellép a fesztiválon, aki amellett, hogy hegedűművész, grafikus is. Munkáiból kiállítás nyílik az Európa Házban.

ÉM-SZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában