Helyi közélet

2010.05.31. 17:24

Tanfolyam volt képviselőknek

<p>Miskolc – Kolléganőnk, Szántó Rita, az Észak-Magyarország munkatársa jelentkezett a Magyar Rádió Rádiókabaréja által meghirdetett szkeccspályázatra, és...</p>

Három írást adtam be a pályázatra; két monológot és egy jelenetet, „Tanfolyam volt képviselőknek” címmel. Ez utóbbival kerültem be az elődöntőbe.” - mondja Rita, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen több, mint ötszáz szerző, közel ezerkétszáz pályaművel jelentkezett a megmérettetésre. „Sajnos nem jutottam tovább a döntőbe, azonban akik szeretnék meghallgatni az írásomat, illetve ha ezek után úgy érzik, hogy szavazatukkal továbbjuttatnak, akkor az mr1-kossuth.hu internetes oldalon azt megtehetik.

És, hogy miként is jött az ötlet, hogy a miskolci újságírónő benevez?

OKJ-s tanfolyam helyett

Elvégeztem egy három hónapos OKJ-s vicctanfolyamot... Persze ez nem igaz!” - mondja nevetve. „Az ismerőseim, a szüleim mondták, hogy bátran nevezzek be. Nem mellékesen olyan kollégák között, mint Szabados Gábor, Kiss József, vagy éppen Búss Gábor Olivér eleve adott volt a humor az elmúlt években. Aztán idei Kocsonyafesztiválra vicces recepteket „főztem”, és egy jelenetemet, amelyben Miskolc alapítását egy kicsit másképpen meséltem el, neves előadók tolmácsolásában egy nagyobb közönség is megismerhetett.

Rita őszintén bevallja; szeretett volna döntőbe kerülni, és el is volt keseredve, amikor kiderült, hogy nem lett finalista.

Kilátástalan helyzetben is

Sok pozitív visszajelzést kaptam a jelenettel kapcsolatban, ezért bizakodó vagyok, hogy a közönségnek is tetszeni fog.” - árulja el az újságírónő.

Szántó Rita egyébként a nem teljesen „elborult”, de az abszurd humor nagy kedvelője. De a Markos-Nádas duó, vagy éppen Boncz Géza szerinte tökéletesek. Persze szereti a legendás Hofi Gézát is, és nem csak azért, mert édesapja nagy kedvence volt a humorista király.

Hogy min lehet manapság nevetni?” - kérdez vissza. „Az, hogy min sírunk, vagy nevetünk az ember mentalitásából fakad. Én például a saját botlásaimon szoktam jókat röhögni. Még a legkilátástalanabb helyzetben is.

Az első elődöntő szerzői közül azokra, akik nem jutottak tovább a döntőbe – így Szántó Ritára is - , május 31-én 15 órától június 6-án 24 óráig lehet szavazni a fentebb már említett webcímen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában