Helyi közélet

2010.05.31. 15:23

Segítség a Szimbiózisnak: gyorsan is, kettőt is

<p>Miskolc - Az árvízkárosult miskolci Szimbiózis Alapítvány eddigi legbőkezűbb támogatója az Unió Coop Zrt., illetve a Coop-csoport összesen 2 millió forinttal.</p>

Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója az egyik 1 millió forintot jelképező óriásutalványt a cég központjának, a másikat pedig 6 területi cégük (a Coop-csoport) adományaként nyújtotta át Farkasné Hadházi Ildikónak, a Szimbiózis Alapítvány gazdasági igazgatójának. Tóth László elmondta: a tévéből értesült arról, milyen pusztítást okozott a hirtelen árvíz a baráthegyi farmon, amely több mint 40 sérült fiatalnak ad munkát és néhányuknak otthont is. A cég vezetése támogatta az elhatározást: a maguk erejéből igyekeznek segítséget nyújtani. Minthogy tudták: kétszer ad, aki gyorsan ad, a pénzt már a múlt héten átutalták, hétfőn csak az ünnepélyes átadást tartották a Szimbiózis Alapítvány tanyáján.

Új út a „talpfákból”

Megszemlélendő a kártétel még mindig jól látható nyomait, egy vadonatúj úton jutunk el egészen a hegyoldalon elhelyezkedő telek aljában lévő, törött szemű, megviselt üvegházig. Az úttest anyagát már a várostól kapták a kár után, adományképp: a villamosprojekt nyomán felszabaduló beton „talpfák” kiválóan alkalmasak az itteni szolgálatra.
A gazdasági igazgató elmondja: csak az épületben, gépekben esett konkrét kár közel 6 millió forint, de ha a megelőzés miatt megépítendő utakat, támfalakat is hozzávesszük, akkor plusz 30 millió forintra volna szükségük. A baj közepette is örömmel tölti el az itt lakókat, dolgozókat a segítő szándék. Sokan élőmunkájukat kínálták föl, különféle cégek 50 ezertől 100 ezer forintig terjedő összegeket utaltak át (a Coop kiemelkedő adományozó), magánemberektől is érkeznek változó összegű befizetések, 2 ezertől 200 ezer forintig. Eddig 4 223 500 forint folyt be a számlájukra.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában