Helyi közélet

2010.05.24. 17:40

ÁRVÍZ: Már csaknem százötvenezren adományoztak a Nemzeti Segélyvonalon

<p>Már csaknem 150 ezren adakoztak a 1752-es Nemzeti Segélyvonalon, hogy így segítsenek az árvízkárosultaknak. Az eddig összegyűlt összeget várhatóan még e hét végén elkezdik továbbítani a rászorulókhoz.</p>

Eddig csaknem százötvenezren hívták a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat, hogy segítsenek az árvízkárosultakon - egy hívással 250 forintot adnak. A Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt karitatív szervezet várhatóan már ezen a hétvégén továbbítani kezdi az összegyűlt pénzt a károsultakhoz.

A 1752 hívásával összegyűlő adományok gyors átadását az teszi lehetővé, hogy a Nemzeti Segélyvonal a hívások összegének megfelelő gyorshitelt kap az OTP Banktól, amely megelőlegezi a telefonszolgáltatóktól a segélyvonalhoz csak hetek múlva beérkező emelt díjas hívások összegét. A www.nsv.hu honlap főoldalán működő gyűjtőszámlálón pillanatról pillanatra követhető, hogy éppen mennyi emelt díjas hívás érkezett a segélyvonalra - olvasható a szervezők hétfői közleményében.

Közben a három magyarországi mobilszolgáltató is indított múlt szerdán segélyvonalat az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Aki hívja a 1749-es telefonszámot vagy SMS-ben elküldi erre az "ARVIZ" vagy "ÁRVÍZ" szót, 200 forintot adományoz.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában