Helyi közélet

2010.05.22. 21:55

Reneszánsz Kavalkád a Királynék várában

<p>Miskolc – Az idei Diósgyőri Várfesztivál szezonnyitó rendezvényét tartották szombaton a Diósgyőri várban. Az egész napos eseményen Mátyás király uralkodását – a reneszánsz kort jelenítették meg.</p>

A parádés szereposztásnak köszönhetően nagyszerű alakításokat láthattunk – Mátyás királyt Helyey László színművész, a királynét Seres Ildikó – a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája jelenítette meg. Mátyás király két kedvenc udvari bolondját – Beckót és Mujkót – a jól összeszokott tréfás páros – Szőke András és Badár Sándor játszotta.

Az egész napos középkori forgatag többek között olyan színes és változatos programokkal, mint például: gólyalábasak és lángnyelők látványos produkciói, a Kóbor Lovagok valamint diósgyőri Aranysarkanytús Lovagrend kardviadala, tarka ruhás ugrólábasok, lovagi bemutatók és udvari zenészek szórakoztatták a közönséget. Továbbá mindenki szemügyre vehette a korhű kardokat, sisakokat, és egyéb harci eszközöket, lehetőség volt még vadászgörény simogatásra és a kézművesutca szépségeinek megcsodálásra is. Nem utolsó sorban pedig ízletesebbnél-ízletesebb ételek és az ilyenkor elmaradhatatlan borok várták az aprónépet.

- Kiss Viktor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában