Helyi közélet

2010.05.10. 15:46

Nézőpont: Szerethető?

<p><em>Miskolc játékra hívta a város lakóit. S miközben a több száz játékos kedvű ember „Szeretem Miskolcot” feliratú pólókba bújva járta a várost a vetélkedő tíz helyszíne között, sokan fanyalogtak, fanyaloghattak.</em><strong>Szalóczi Katalin jegyzete.</strong></p>

„No hiszen! Van is mit szeretni rajta! Számolnák meg inkább, hány üres üzlet van, csak a Villanyrendőrtől a Városház térig. Vagy próbálnának eljutni onnan bekötött szemmel a várig: az lenne csak a kalandtúra!”

Nekik is igazuk van persze, mert könnyebb volna szeretni Miskolcot, ha nem üresedett volna ki a főutca, ha máris ultramodern, zajtalan villamosok suhannának a síneken egészen Majláthig, ha a belváros megújult épületeinek sorát szemlélve nem kellene le-le sütnünk a szemünket, ha elhaladunk mondjuk az Avas szálló vagy az Arany Csillag előtt.

De azért szívesen megkérdezném a fanyalgóktól: vajon jártak-e már a miskolci városjáték mind a tíz nevezetes, büszkeségre alapot adó helyszínén? Tudnának-e mindegyikről legalább néhány mondatot mondani távolabbról érkező vendégeiknek? És a gyermekeikkel felfedezték már ezeket a helyeket?

Szerethető-e az, amit (akit) nem ismerünk igazán?

- Szalóczi Katalin -


Megkérdeztük: Szereti-e Miskolcot, s miért?

eszak | 2010.05.10 15:26
Miskolc - "Taktaharkányi létemre kijelenthetem: szeretem Miskolcot. Jó itt fiatalnak lenni..."


</p>

<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában