Helyi közélet

2010.05.19. 18:03

Nehézséget jelentett, akadályt nem

<p>Miskolc - Szerdára már normalizálódott a helyzet a betegszállításban, végül is kedden sem volt olyan beteg, akit a víz miatt ne tudtak volna eljuttatni szakrendelésekre, pláne vesekezelésre vagy az otthonába a betegszállítók.</p>

– Szerdára már normalizálódott a helyzet a betegszállításban, végül is kedden sem volt olyan beteg, akit a víz miatt ne tudtunk volna eljuttatni szakrendelésekre, pláne vesekezelésre vagy az otthonába. Az a szokványos hétköznapokon is elő-elő fordul, hogy 1-2 beteg már nem fér be az autóba, s kapacitáshiány miatt a következő napra át kell szervezni a szállítását – tájékoztatott Lakatos Andrea, a Borsod Mentő Kft. szolgálatvezetője. Mint mondta, ilyenkor minden esetben egyeztetnek a beteggel és az adott intézménnyel is.

Dr. Ladányi Erzsébet, a Miskolci Nefrológiai Központ orvosigazgatója arról tájékoztatott, hogy a biztonság kedvéért két szikszói vesekezelésben részesülő beteget egy éjszakára a miskolci műveseállomáson tartottak. Fennakadás azonban nem volt, az áradások miatti nehezített körülmények, elsősorba a rossz útviszonyok ellenére is tartani tudták a kezelésekben az eredeti ütemezést, a megye mind a négy műveseállomásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában