Helyi közélet

2010.05.22. 20:27

Nehéz napok után a miskolci tűzoltók

<p>Miskolc - Kemény és nehéz hét áll a miskolci tűzoltók mögött. Bódi Zoltánt, a Miskolci Tűzoltóság szóvivőjét kérdeztük.</p>

„A tűzoltók számára is egyedi és eddig meg nem ismételhető kihívást jelentett az elmúlt hét.” - nyilatkozta a Borsod Online-nak Bódi Zoltán. „Hihetetlenül nagy leterheltségben dolgozunk vasárnap óta. Azt lehet mondani, hogy minden másnap bent van 60 tűzoltó 24 órában. Mindezek mellett is nagyon sok kollégánk van készültségben, és segíti a munkát. Volt, aki másfél, két napot is szolgálatban volt. Gyors számfejtés után azt mondhatom, hogy 200-nál több beavatkozásunk volt technikai, vagy kézi erővel, ugyanakkor 1000 felett volt a segélykérő hívások száma vasárnap, hétfőn, és kedden. Az elején sokakat vissza kellett utasítunk, mert felesleges és értelmetlen lett volna szivattyúzni.”

Civilekkel a gáton

„Hogy mi volt a legemlékezetesebb? Hogy mit nem fogok elfelejteni? Volt egy tragikus, dombról lezúduló sártenger, amelyben elhunyt egy férfi. Jómagam is részese voltam a mentési munkálatoknak... Erőt adó momentum volt az, amikor vasárnap a Kandó- és Könyves utcák sarkán összegyűlt önkéntessekkel együtt dolgoztunk. Szakmai szempontból ugyanakkor nagyon sok újdonságot nem hozott az árvíz, hiszen kisebb létszámmal, de volt már részünk hasonlóban a megyében. Persze az időben elnyúló mentés és a Szinva patak ilyen mértékű áradására a legidősebb kollégáink sem emlékeznek. Fontosnak tartom megjegyezni azt, hogy az, hogy ilyen létszámben voltunk összezárva, közelebb hozta egymáshoz a tűzoltókat, a kollégákat.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában