Helyi közélet

2010.05.25. 15:56

Jubilál a Portugál

<p>Miskolc - A Portugál 150. előadására készül a Miskolci Nemzeti Színház.</p>

Egressy Zoltán darabja az egyik legnépszerűbb magyar színmű, ezt bizonyítja miskolci sikere is, hiszen a 2003. októberi bemutató óta töretlen a népszerűsége. A 100. előadást 2007 januárjában ünnepelte a színház, május 30-án, vasárnap este 7 órától a Kamaraszínházban pedig eljön a 150. előadás. Amint véget ér a produkció, a társulat és a színház vezetése „igrácsi” fröcsiparti várja a nézőket és a résztvevőket a Nyári Színházba.

„Budapest belvárosában nőttem fel. Amit írtam, nem élettapasztalatból táplálkozik, pusztán csak képzelet. Sok parodisztikus elemmel, mert én nem nagyon bírom a melodrámát, így aztán a humor, sokszor a nyelvi humor segítségével próbálok megfogalmazni olyan dolgokat, amelyeket talán komolykodva kellene egyesek szerint. A humor nagyon fontos. És nem szeretem, ha fél valaki az érzelmektől. Nehéz egyensúlyt találni ”– vallott korában Egressy Zoltán a Portugálról.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában