Helyi közélet

2010.05.25. 14:22

Újra lakhatóvá válik Újhely

<p>Sátoraljaújhely - Nem sokkal azután, hogy visszatért a medrébe a normális körülmények között csendesen csordogáló Ronyva patak, ami a múlt héten Sátoraljaújhely egyharmadát árasztotta el vízzel, az élet is kezd visszazökkenni a régi kerékvágásba.</p>

A víz levonult, már csak a pincék egy részében – melyek a magas talajvízszint miatt újra és újra megtelnek – kell szivattyúzni és a város zöldterületein találni nedvesebb részeket – mondta munkatársunknak Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere.

Dankó Dénestől megtudtuk még: a város közintézményeit, közterületeit ért kár nagyságát egyelőre még nem mérték fel pontosan, de valahol úgy 350 millió forint körülire becsülik. A legnagyobb csapást a sportcsarnok és az uszoda szenvedte el. A lakosságot ért kár ennek többszöröse, amin úgy igyekszik enyhíteni az önkormányzat, hogy az árvízkárosultaknak 20-30-50 ezer forintos gyorssegélyt biztosítanak – hogy kinek mekkora összeget, azt a helyismerettel rendelkező szociális munkások és szakértők véleménye alapján döntik el. A város ezen kívül megállapodott a környék tüzelő- és építőanyag kereskedőivel, akik az önkormányzat által kiállított utalvány alapján ellátják a szükséges építőanyagokkal – mésszel, homokkal, cementtel – a károsultakat – mondotta Dankó Dénes.

A kilakoltatottak már visszatértek otthonaikba, és már a fertőtlenítésen is túl van a város. Ebben segítséget jelentettek a különböző segélyszervezetek, amelyek amellett, hogy tartós élelmiszert biztosítottak a károsultaknak, fertőtlenítő- és tisztítószerrel is ellátták őket. A segélycsomagokat a családsegítő szolgálat dolgozói és a szociális munkások véleménye alapján és segítségével osztották szét.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában