Helyi közélet

2010.05.14. 10:15

Belvárosi udvar-ügy: a MIK Zrt. válasza

<p>Miskolc - A Borsod Online megkeresésére a Széchenyi és Kazinczy utca sarkán lévő épülettel - <a href="http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/iszoldak-szemethegy-roncs--olvasonk-irja/cn/news-20100512-03472575">az azzal kapcsolatban született írásunkra reflektálva </a>- az alábbi tájékoztatást adta szerkesztőségünknek a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.</p>

"A Széchenyi u. 31-33. szám alatti épületben lévő helyiségeket a bérlők érvényes szerződés alapján használják, melyek közül az egyik üzlet határozott idejű szerződése hamarosan lejár." - áll a MIK Zrt. közleményében.

 "A helyiségek használóinak a figyelmét felhívjuk arra, hogy a rendeltetésszerű használat során legyenek figyelemmel üzlethelyiségük közvetlen környezetére is. Ezzel kapcsolatban a polgármesteri hivatallal felveszük a kapcsolatot és amennyiben szabálytalanságot észlelünk, a szükséges intézkedéseket megtesszük. A szóban forgó épülettömböt ezt követően is fokozottan figyelemmel kísérjük. A levélíró által kifogásolt, az udvar hátsó részében lévő üres épületet a MIK Zrt. zárta le annak érdekében, hogy oda illetéktelen személyek, hajléktalanak ne költözhessenek be. A szóban forgó ingatlant rendszeresen ellenőrizzük, többek között a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében is. A Széchenyi u. 33. szám alatti ingatlan műemléki védettséget élvez, ezért jelenleg nem lehet a lezárt, üres épületet lebontani. Az udvaron engedély nélkül tárolt lakókocsi elszállítására az ott lakó tulajdonost felszólítottuk. A vendéglátóegységek üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekben a polgármesteri hivatal hatósági osztálya az illetékes."


Előzmény:

"Iszoldák", szeméthegy, roncs – Olvasónk írja

boon | 2010.05.12 15:53
Miskolc - „Régen szeretnék valamilyen fórumon segítséget kérni, vagy legalább a figyelmet ráirányítani egy nagyon régi problémára Miskolc belvárosában!” - kezdi levelét Olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában