Helyi közélet

2010.04.02. 12:05

Nézőpont: A mosolygós csokinyuszi

<p><em>Azokra a húsvétokra emlékszem a legszívesebben, amikor kisgyerek volt a háznál.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Kezdetben ugye, én voltam az a kisgyerek, és bár akkor még semmit nem tudtam az ünnep igazi értelméről, a kereszténységről, a tavaszvárásról, a víz megtisztító, megújító erejéről, egyet éreztem csak, amit nem mindennap lehetett: a felnőttek gyermekeik felé áradó hatalmas szeretetét. Aztán jöttek az újabb szép húsvétok, amikor saját gyermekeim voltak kicsik. Remélem, ők is érezték, ami tulajdonképpen minden családi ünnep lényege, hogy jó valakikhez tartozni, jó valakiket szeretni, és jó, hogy a nyuszi igazságos, mert dédinél a család minden gyerekének, még a másodunokatesóknak is ugyanazt hozta.

Csütörtökön kissé elrettentett a szupermarketben tapasztalt tömeg, a húsvét előtti nagybevásárlás. Elillan az illúzió, ha harcolni kell a bevásárlókosárért, az akciós tojásért, az olcsó tormáért. De láttam a polcon a csokinyuszit, tojással teli kosárkáját szorongatva mosolygott le ránk. Talán tudta, hogy ez a tolongás csak azért van, mert mindenki a legszebb húsvétot szeretné otthonába varázsolni.

- Hegyi Erika -


<hr />

</p>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában