Helyi közélet

2010.04.20. 12:57

Úgy mentek a fiatalok, mint a villám

<p>A Föld Napja alkalmából idén második alkalommal mérték össze teljesítményüket azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek</p>

A Föld Napja alkalmából idén második alkalommal mérték össze teljesítményüket azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre.

Gyorsabbak voltunk

Az ökoautókba ezúttal 6-6 kéziszerszámot kellett beépíteni, így a 80 járgányt összesen 480 kéziszerszám hozta mozgásba, melyeket a pisztoly eldördültekor a startvonalon illesztettek a csapatok megálmodott kocsijaikba. Miskolc egy napra a mérnökök nemzetközi szintű fellegvára volt, hiszen 6 országból több ezer hallgató – versenyzők és szurkolók – lepte el a várost, hogy ismét bebizonyíthassák: az „Életre tervezve“ nem csupán egy jól csengő szlogen. A gyorsulási futam bajnokaként az egyetemi csapatok közül a Debreceni Egyetem EEFM TEAM elektromobilja, míg a középiskolások kategóriájában a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola GÉPace csapatának járgánya futotta a legjobb időt. A műszaki megoldás alapján a kecskeméti GAMF egyetem hallgatói közül verbuválódott LECSÓ nevű csapat kreációját díjazta első helyezéssel a zsűri, míg a Miskolci Egyetem GÉPÉSZ CAR csapat hallgatói büszkélkedhetnek a legdizájnosabb autóval a közönség szavazatai alapján. A körverseny középiskolások fordulójában is a kassai Andrássy középiskolás csapata aratta le a babért. A 2010-es Elektromobil verseny abszolút győztese a Miskolci Egyetem CSETTEGŐK csapata lett. „Az innováció üzenete mellett fontosnak tartjuk, hogy a világnak megmutassuk: a mérnökök nem elefántcsonttoronyban üldögélő csodabogarak, hanem kreatív, trendi fiatalok" – mondta Zemlényi Tamás főszervező.


Óriási sikerrel zajlott a 2010-es Elektromobil verseny Miskolcon

boon | 2010.04.19 14:44

Miskolc - A Föld Napja alkalmából idén második alkalommal mérték össze teljesítményüket azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre.


Elektromobilok versenye

eszak | 2010.04.17 17:11

Miskolc - Izgalmas versenyekkel és szórakoztató programokkal várták a szervezők a miskolci Elektromobil versenyre az érdeklődőket.


Támogatás a borsodi árvíz károsultjainak

fuggetlen | 2010.04.17 20:01

Miskolc - Második alkalommal rendezte meg szombaton a miskolci Bosch Kft. az Elektromobil versenyt, ahol több ezer mérnökhallgató mérte össze tudását. Az esemény a régió legjelentősebb Föld napi rendezvénye. Az árvízkárosultak javára a verseny helyszínén lakossági gyűjtést kezdeményeztek a szervezők.


Figyelem! Lezárások az elektromobil verseny miatt

boon | 2010.04.15 10:02

Miskolc - A szombati II. Bosch Elektromobil verseny miatt április 16-án és 17-én lezárások, terelések és várhatóan péntektől lesznek a Népkert környékén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában