Helyi közélet

2010.04.15. 09:42

A polgármesteri autó utolsó útja a rendőrségre vezetett

<p>Monok, Miskolc - Lefoglalta a rendőrség a monoki polgármester lízingelt autóját, ráadásul gyanúsítottként hallgatták ki a kocsi vissza nem adása miatt.</p>

Semmi estere sem gondolta volna Szepessy Zsolt, Monok polgármestere szerdán reggel, hogy lízingelt autójával Miskolcra megy a rendőrségre megy ügyintézni, de ott a kocsiját lefoglalják és egyúttal gyanúsítottként is kihallgatják. A hír villámgyorsan nyilvánosságot kapott. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság délelőtti közleménye szerint jelentős értékre elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást a monoki férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a személygépkocsijára vonatkozó lízingszerződésben foglaltaknak nem tett eleget. Nem fizette a részleteket, ezért a cég vele szerződést bontott. A férfi azonban a felszólítás ellenére sem szolgáltatta vissza a járművet. A gépjármű körözését egyébként előző nap, április 13-án rendelték el. A kommüniké kitér arra is, hogy a főkapitányság épületében tartózkodott a férfi, autójával pedig a főbejárat előtt tiltott helyen parkolt.

Lejáratást vélelmez

Szepessy Zsolt az Északnak úgy kommentálta a szerdán este a történteket, hogy lejáratása folyik. Nem érti, hogy ha valaki nem tudja fizetni a lízing díjat, miért kell meghurcolni a rendőrségen emiatt. Elmondása szerint máskor is előfordult már, hogy késve fizetett, de fizetett. Attól, hogy az ember polgármester, még nem azt jelenti, hogy dúskál a pénzben – tette hozzá. Arról is szólt, hogy csütörtökön sajtótájékoztatót tart az ügyben. Annak helyét és idejét azonban nem nevezte meg. A monoki polgármester szerdán lényegében saját maga ment az egérfogóba, amikor megjelent a rendőrségen, de nem tudhatta, hogy előző naptól körözik a hitellel terhelt autóját. A tilosban parkolással pedig magra vonta rendőrök figyelmét. Az adategyeztetéskor kibukott a körözés.

ÉM/PT

Kapcsolódó cikkek:

Sikkasztással gyanúsítják a monoki polgármestert

fuggetlen | 2010.04.14 14:16
Miskocl, Monok - Jelentős értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Szepessy Zsolt, monoki polgármester ellen. A zempléni település első emberét szerdán előállították.

A rendőrség épülete előtt tilosban parkolt - lefoglalták az autóját

boon | 2010.04.14 13:22
Miskolc, Monok - Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Sz. Zs. 41 éves monoki férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában