Helyi közélet

2010.03.21. 12:33

Vízkoktélt kínáltak a vendégeknek

<p>Miskolc - A vízről prédikáltak és azt is ittak a Szinva-teraszon szombaton. A víz világnapját ünnepelték.</p>

Mangós, epres, narancsos vízkoktél, vízkóstolás. Többek között ezek várták azokat, akik szombaton kilátogattak Miskolcon a Szinva teraszra. Itt rendezte meg ugyanis a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. a víz világnapi programokat. Az érdeklődőket egész napos programokkal várták. Többek között a Miskolci Állatkert és Kultúrpark – az Európai Ragadozókért Kampányhoz kapcsolódóan – egy témaasztallal települt ki. Itt elsősorban a vizes élőhelyek ragadozóival és a menyétfélékkel lehetett ismerkedni. A témaasztal mellett a Magyar Vadászgörény Klub Miskolci Csoportjának közreműködésével görénysimogatásra is lehetőségük volt az érdeklődőknek.

Vízalap

A kicsiket délelőtt bábszínház várta, és sok-sok zenés program. Akik megszomjaztak hatféle forrásvízből ihattak, összehasonlíthatták azok ízét. Ha azt hinnénk, hogy a víz íztelen, tévedünk. A kóstolók ugyanis megállapították, hogy egyiken jobban érezhetők az ásványianyagok, mint a másikon, vagy éppen szúrósnak érezték a kínált vizet.

Akik pedig kitöltötték a vízkvízt, azok ingyen szürcsölgethettek koktélokat a Szinva-teraszon. Az ízletes, gusztusos innivalókban egy közös volt, mindegyik alapja víz volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában