Helyi közélet

2010.03.12. 17:43

D&D: tulajdonosváltás

<p>Miskolc - Egy szakmai befektető kívánja megvásárolni a D&D Drótáru Ipari és Kereskedelmi Zrt-t.</p>

Jelenleg viszont még nem az ő nevére került, hanem a nicosiai bejegyzésű Encaso Trading Limited nevű szakmai stratégiai befektetőére. E céget bízta meg a leendő szakmai befektető, hogy folytassa le a banki tárgyalásokat, mondta az Észak-Magyarországnak Luterán László, a Metáltrade Hungaria Kft. tulajdonosa, aki korábban a D&D-t is birtokolta. A tulajdonosváltással nem történt különösebb változás, folytatta Luterán László, a drótművekben folyamatos az alapaanyagellátás, teljes gőzzel működik a gyár.

– Már régóta szerettük volna értékesíteni a drótműveket, kerestük a megfelelő szakmai befektetőt – mondta még. Azért döntöttek az eladás mellett, mert ők voltak az egyetlen olyan társaság Európában, akik nem álltak résztulajdonosi kapcsolatban alapanyaggyártóval, így óriási volt a kiszolgáltatottságuk, ennek eredményeként komoly, előre nem látható veszteséget is felhalmoztak. 2-3 éve keresték az alkalmas vevőt, többen átvilágították már a gyárat, míg végül az idén megszületehetett a megállapodás. A két cég januárban kötötte meg az adásvételi szerződést.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában