Helyi közélet

2010.03.25. 12:16

Avas szálló: miért áll az építkezés?

<p>Miskolc - Finanszírozási gondok? Ez az egy biztos, hogy nincs az építkezés szüneteltetésének okai között...</p>

Mi lesz az Avas szállóval? Az Agorán, lapunk internetes levelező fórumán is jó ideje téma a kérdés. A levelezők szerint elképzelhető, hogy finanszírozási problémák állnak annak hátterében, hogy hónapok óta áll az építkezés. (Közimert tény, hogy a bankokban finanszírozási stop van az új szállodákra, ennek eshet áldozatul a Szent István térre tervezett szálloda is, erről keddi számunkban írt lapunk.)

Luterán Lászlót, az Avas szállót birtokló és újjáépíttető cég, a Multicasa Consulting tulajdonosát kérdeztük, van-e valóságalapja a feltételezésnek. Elmondta, szó sincs pénzügyi problémákról: érvényes hitelszerződésük van, folyamatosan fizetik a rendelkezésre tartási jutalékot. Az állás oka, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nem ad engedélyt a tetőteret érintő módosításokra, vagyis szakszerűbben a tetőfedés síkjának, eresz magasságának emelésére.
– Ugyanez a hatóság az engedélyt egyszer már megadta: az alapján épült meg a most kifogásolt rész. Ezt kellene most az új határozat alapján módosítani – mondta Luterán László. Még megjegyezte, fellebbezést nyújtottak be a határozat ellen. Az építkezés azonban a döntésig nem folytatható.

Önhibájukon kívül

A mostani procedúra 2-3 hónapot is igénybe vehet, ha pedig kedvezőtlen döntés születne, akkor jogi útra kell terelniük az ügyet, ami évekig is elhúzódhat, fogalmazott a tulajdonos.
Megkerestük Kosdi Attilát, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ügyben eljáró munkatársát, ám nem kívánt lapunknak nyilatkozni.

Az Avas szálló ügyét – az örökségvédelmi hivatallal kapcsolatos ügytől függetlenül – a mai napon a miskolci önkormányzat közgyűlése zárt ülésen tárgyalja.Veres Lászlótól, az önkormányzat szóvivőjétől megtudtuk, mivel nem épült meg a szálló a tavaly decemberi határidőig, ezért tárgyalnak róla a képviselők, hogyan tovább. Luterán László úgy látja, önhibájukon kívül nem sikerült a jelzett határidőig átadni a szállót. A zárt ülésen született döntésről holnap délután tart sajtótájékoztatót a városvezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában