Helyi közélet

2010.03.25. 15:59

Avas szálló ügye: új átadási határidő

<p>Miskolc - Meghosszabbítaná a miskolci önkormányzat az Avas szálló megépítésének határidejét, derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit a miskolci közgyűlés zárt ülése után tartott Mihalecz Péter, Miskolc jegyzője.</p>

Az Avas szálló ügye 13 évre nyúlik vissza, emlékeztette a jelenlévőket a jegyző. A mostani közgyűlési döntést az indokolta, hogy egy korábbi szerődés értelmében 2009. december 31- ig be kellett volna fejeznie az épület felújítását annak tulajdonosának, a Multicasa Consulting cégnek. A szerződésben az is áll, hogy ha ez nem történik meg, akkor 2010. április 15-éig a miskolci önkormányzatnak késedelmi kötbért és – szerződésszegés miatt – vételi jogot kellene megállapítani.

– Az idén februárban a Multicasa Consulting jelezte, hogy rajta kívülálló okok miatt (engedélyeztetési és feltárási problémákra hivatkozott) nem tudta befejezni az építkezést – mondta Mihalecz Péter. – Emiatt kérte, hogy a határidőt 2011. március 31- ére módosítsák.

Az óvadék visszajár

Emiatt tárgyalt és hozott határozatot csütörtökön a közgyűlés. A 130 napos késés miatt először is megállapított 200 millió forint késedelmi kötbért. Emellett hozzájárult ahhoz, hogy a határidőt meghosszabbítsák a kért időpontig (jövő év március vége), de abban az esetben, ha az épület tulajdonosa óvadékként 200 millió forintot helyez le. Ez az összeg pénzügyi biztosítékkal (például bankgaranciával) is helyettesíthető. Ha ezt nem vállalná a Multicasa, akkor az önkormányzat él 200 milliós késedelmi kötbér-igényével. Mihalecz Péter még megjegyezte, ha a meghosszabbított határidőig felépül a szálló, akkor az óvadék visszajár a tulajdonosnak. Ha nem, akkor újra él az önkormányzat vételi joga.

Megkérdeztük, mi lesz, ha a tulajdonos nem akarja kifizetni az óvadékot. A jegyző erről nem kívánt beszélni, mint mondta, az további jogi kérdéseket vet fel.

ÉM-HM


Avas szálló: miért áll az építkezés?

eszak | 2010.03.25 12:16

Miskolc - Finanszírozási gondok? Ez az egy biztos, hogy nincs az építkezés szüneteltetésének okai között...


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában