Helyi közélet

2010.02.18. 09:52

Üzlet épül a park helyére Izsófalván?

<p>Izsófalva - Nem multinacionális, hanem hazai bolthálózat épít üzletet Izsófalva központi részén.</p>

Egy „multi” létesít áruházat Izsófalván a „közpénzből épült” millenniumi parkban – üzente egy helybeli az egyik politikai párt honlapján parlamenti képviselőjének. Mint kiderült: csak részben volt igaza a hozzászólónak. Dr. Szécsi Ottót, Izsófalva jegyzőjét kérdeztük, mi igaz a felvetésből? A jegyző elmondta: a képviselő-testület valóban elfogadott egy olyan javaslatot, hogy a lakosság ellátásának javítása érdekében tegye lehetővé a község, hogy ott egy színvonalas, komolyabb kínálatot felvonultató üzlet létesülhessen, ugyanis a helybeliek jó részének nincs rá lehetősége, hogy utazgasson egy-egy nagyobb bevásárlás érdekében.

Mint Fodor Albert polgármestertől megtudtuk, nem multinacionális cég, hanem az Unio COOP épít üzletet Izsófalván, s mivel egy megjelenésében is színvonalas épületről van szó, amit frekventált helyen kívántak megvalósítani, a Millenniumi parkra esett a testület választása. Az előző ciklusokban szolgáltatóházat akartak ide építeni, de forrás híján ez nem valósulhatott meg – ezért, afféle kényszermegoldásként született meg a park, aminek az áruház és a körülötte létesítendő, díszburkolatú parkoló mindössze egyharmadát foglalja majd el. A parkban található fák, növényzet nagy része érintetlen marad, a parkban lévő két műalkotást – Izsó Miklós és Egressy Gábor mellszobrát – pedig átviszik a szoborparkba. Az építkezés jelenleg engedélyeztetési, tervezési fázisban jár, ha minden zökkenőmentesen megy, ősszel adják át az épületet.

Természetesen nem mindenki örül a boltépítésnek, a helyi kiskereskedők legalábbis biztosan nem. Mivel azonban az Unio COOP nem folytat agresszív árpolitikát, Fodor Albert szerint nekik sincs mitől tartaniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában