Helyi közélet

2010.02.08. 08:57

Nézőpont: Ha hull a hó, minden jó

<p><em>Sokunk téli sportja mostanában a hólapátolás. Egyre többen űzzük az utcánkban is.</em>&#160;<b>N. Szántó Rita jegyzete</b></p>

Nem mondhatnám, hogy a szerelmesei vagyunk, de muszáj, ha egyáltalán ki akarunk jutni a lakásból. S míg a házunk előtt bosszankodunk a hatalmas hókupacok miatt, addig a hegyekben alig várjuk, hogy minden hófehér legyen.
Persze hiába a szép táj, a friss levegő, és még havat sem kell lapátolnuk, akkor is találunk bosszankodni valót. Időnként csak a hozzánk érkező turisták elmondásaiból döbbenünk rá, hogy milyen szép helyen is élünk. Addig csak azt vesszük észre, hogy az első hóhullásra nem járható a Bánkútra vezető út, hogy még mindig nincs elegendő parkolóhely a hegytetőn. Miközben tudjuk, hogy a felborult  időjárási viszonyok mellett nincs az a gazdasági nagyhatalom, amely képes lenne tökéletes infrastrukturát építeni egy olyan kockázatos gazdasági vállalkozáshoz, mint amilyen a Bánkúti Síklub is. Egy komplex síparadicsom megteremtése, üzemeltetése és megtérülési ideje ugyanis az egekben dől el. Szószerint: ha hull a , minden jó.

Sok, sok havas tél kellene ahhoz, hogy a vállalkozók is felfedezzék a bánkúti domboldalakban rejlő üzleti lehetőséget. Addig is marad nekünk a téli tömegsport, a házkörüli hóseprés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában