Helyi közélet

2010.02.02. 13:25

Nézőpont: Csodaszámba?

<p><em>Azon gondolkoztam, hogy csodaszámba megy-e, ha összejön ez a mákos projekt. És arra jutottam, hogy igen. Az csoda lesz.</em>&#160;<b>Szabados Gábor jegyzete</b></p>

Hozzáteszem: szerintem meglesz. Lesz máktermelés megyénkben, sok-sok embernek munkát-jövedelmet adva, lesz szikszói gyár, benne sokmilliárd forint értékű berendezésekkel, lesz minden. Ami – szerintem – nem zárja ki azt, hogy márpedig csoda történik. Időnként előfordul.

Amúgy magam az utóbbi pár évben minimum három olyan, megyénkbeli, tervezett beruházásról adtam hírt ezeken az Északban (és a Boonon), amelyekből nem lesz semmi. Természetesen nem a kisujjamból szoptam az információkat, komoly sajtótájékoztatókon mondták el komoly illetékesek, hogy ez lesz, az lesz. Hátha ez most más.

A mákos projektről szóló cikkben említett papírok (mármint dokumentumok) közül jó párat láttam. Eléggé meggyőzőek. Az ugyan kellemetlen, hogy a projektgazda cég felszámolás alatt áll, de remélem úgy igaz, ahogy leírtam: ebből „ki fogják hozni”.

 Hogy miért nincs meg még az a bizonyos hitel? Ellenőrizhetetlen információim vannak, ezekről nem beszélnék. Arról viszont igen, hogy Lakatos Attila (is) eléggé elszánt. Mint mondta, ha másként nem megy, rendez(nek) egy szép nagy demonstrációt. Nem itt, nem is a bank székháza előtt. Hanem az ország házánál. Hogy ébredjen már fel a politika. Amelynek ráadásul igencsak jól jönne egy sikertörténet.

Szabados Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában