Helyi közélet

2010.02.11. 14:57

Életmentő bűnbocsánat

<p><em>A hosszabb kórházi ellátásra szoruló, de rendszeresen szeszes italt, bódító szert vagy drogot fogyasztó betegek felelősségére világít rá a kedd este a megyei kórházban történt "túszdráma".</em>&#160;<strong>Puskár Tibor jegyzete</strong></p>

Az orvosok szerit megelőzhető lett volna az agresszivitás, ha páciens nem titkolja, hogy alkoholfogyasztó. Ez a picinyke információ talán elégséges lehetett volna ahhoz, hogy a külvilágtól, a kocsmától elzártan lévő beteg ne kerüljön akaratán kívül veszélyes helyzetbe. Hogy a kommandósokat kelljen segítségül hívni.

A templomba járó emberek egy része meggyónja, amit bűnnek – és a pap előtt is elmondhatónak – tart. Ezzel feloldozást nyer. A gyónási titok arra kötelezi a lelkészt, hogy a titkot megtartsa. Nem kell tartani az orvostól sem, hogy kibeszéli a titkot. Kinek milyen baja van. Iszik-e... Sőt, azzal nyer "bűnbocsánatot" az ilyen páciens, hogy az életbevágóan fontos titkot „meggyónja”. Ezzel esélyt adva az orvosnak, és magának, hogy senkit ne sodorjon veszélybe.

-Puskár Tibor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában