Helyi közélet

2010.02.05. 12:48

"Barna bácsi" miniszterelnök-jelölt lett

<p>Monok - Bemutatta miniszterelnök-jelöltjét az Összefogás Párt Monokon.</p>

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere és egy személyben az Összefogás Párt országos elnöke bemutatta a párt képviselő- és miniszterelnök-jelöltjét, országos listavezetőjét pénteken Monokon. B.-A.-Z. megye 12-es számú választókerületbenSzoboszlai Barnát nevezték meg és mutatták be.

Szepessy Zsolt az Észak-Magyarország kérdésére elmondta: Az országban csak „Barna bácsiként” emlegetett idős férfivel az után ismerkedett meg, hogy áramos vezetékkel megvédte veteményesét Kesznyétenben és a tolvajok egyike meghalt az áramütéstől. A tulajdonát és munkáját védő Barna bácsit pedig lényegében börtönbe vetették emiatt. Azóta sikerült kihozni a rács mögül és Monokon befogadták. A bírósági tárgyalás pedig már hosszú idő óta folyik. A most érvényes szabályok szerint hosszú börtönévekre is ítélhetik bűnösség megállapítása esetén. Ha azonban a parlamentbe kerül, mentelmi jogával élve nem kellene egy cellában leélni élete utolsó éveinek egy részét. A jóérzésű és tisztességes emberek akaratával egyezően megmenekülne meg a büntetéstől. A mentelmi jog miatt sok mai és korábbi politikus maradt szabadlábon annak ellenére, hogy bűncselekményt követett el. Ha valakit, akkor Barna bácsit valóban megilletne a mentelmi jog. Aki ezzel egyetért nem kell mást tennie, mint az Összefogás Pártra szavaznia - szögezte le. Szoboszlai Barna megköszönte a felkérést és kijelentette: számára a tisztesség, a munka, a tulajdon szentsége és az ország érdekének védelme legfontosabb. Mindent megtenne a parlamentben, hogy az emberek biztonságban tudják érpékeiket, megbecsüljék kezük munkáját. Kérlelhetetlen ellenfele lenne a bűnözőknek. Nehogy más is úgy járjon, mint ő. Azoknak kell börtönbe kerülnie, akik vétettek a törvény ellen. Nem azok, akik egy életen át becsületesen dolgoztak...


Országgyűlési választás 2010 | Barna bácsi az ÖP miniszterelnök-jelöltje

boon | 2010.02.04 20:28

Monok - Sajtótájékoztatót tart az Összefogás Párt pénteken Monokon, a helyi Művelődési házban. A fő téma: Szoboszlai Barna lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. Szepessy Zsolt ÖP elnököt kérdeztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában