Helyi közélet

2010.02.02. 16:21

A lámpák alatt csúszhat

<p>Miskolc - A kijegesedett úton a hóekézés sem jár eredménnyel.</p>

A közutakon, ahol lendületesebben haladnak a járművek, a frissen esett havat leseprik az úttestről, illetve "összedolgozzák" azzal a sóval, amit a közútkezelő szóróautói kijuttatnak, a latyakot pedig már a hóekék is könnyedén letolják az útról.

A közlekedési lámpák környékén azonban már sokszor lépésben haladunk, így "sepregetés" helyett letapossuk a havat, jégpáncélt alakítunk ki, ami balesetveszélyes helyzeteket is eredményezhet. Szilvai József Attilától, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Észak-Alföldi Regionális Főmérnökség üzemeltetési és fenntartási osztályvezetőjétől kérdeztük: mit tudnak tenni az ilyen jégfoltok ellen?

– Túl sokat nem tehetünk – mondta az osztályvezető. – Ezeket a forgalom által kijegesített útfelületeket hiába hóekézzük, nem megyünk vele semmire. Ezért igyekszünk mindenhol inkább "alásózással" megelőzni a kialakulásukat. Ha ennek ellenére kijegesedik, csak sózni tudjuk, de az ilyen helyeken irgalmatlan sok sóra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában