Helyi közélet

2010.02.25. 16:33

A korszerű szakképzésért Miskolcon

<p>Miskolc - A munkaerőpiac igényeit is rugalmasan követi majd az új TISZK.</p>

Megalakult a a Széchenyi István Térségi Integrációs Szakképző központ, melynek projektnyitó rendezvényét csütörtökön tartották a Népkerti Vigadóban.

A szakképző központ a Szemere Bertalan Szakközépiskola mint vezető iskola, a Baross Gábor Szakközépiskola mint partneriskola és a miskolci önkormányzat együttműködésével jött létre uniós támogatással. A TÁMOP-os (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázaton közel 238 millió forintot nyert. A korszerű szakképző központ kialakításához azonban szükség van a másik, a TIOP-os (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program) pályázat elnyerésére is, mely egyelőre várólistán van, mondta el az Észak-Magyarországnak Kavecsánszki Gyula, a Szemere Szakközépiskola igazgatója. A két szakközépiskola 40 éves történetében még soha nem fordult elő, hogy ennyi pénzt költhettek volna fejlesztésre, műszerek, eszközök beszerzésre és szakmai, módszertani megújulásra, fogalmazott az igazgató, hozzátéve: a TISZK 9 munkacsoportja már megalakult, és el is kezdte a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában