Helyi közélet

2008.12.04. 16:16

Mikulás a daganatos gyermekeknél Miskolcon

<p>Miskolc - Leukémiás gyermekek szüleiből alakult alapítvány Mikulása járt a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályán fekvő, valamint az osztály gondozása alatt álló gyermekeknél.</p>

Ez évben is több helyszínen rendez Mikulás ünnepséget a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány. Karitatív tevékenységüket az alapítvány tagjai társadalmi munkában végzik. Mottójuk: „Jól és sokat ad az, aki az adománnyal mosolyt is ad.” Ennek jegyében látogatta meg a Mikulásuk csütörtökön a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályán fekvő, valamint az osztály gondozása alatt álló, behívott gyermekeket.
A Forgatag Együttes középkori, interaktív játszóházában patkódobálással, hordólovaglással, gyertyaöntéssel- és merítéssel, mézeskalács-díszítéssel, papírmerítéssel kötötte le a kis betegek figyelmét. S hogy a Mikulás távozta után is legyen mivel szórakozniuk, egy „Kiskönyvtárat” is adományoztak, gyermek, ifjúsági, ismeretterjesztő, és szórakoztató irodalmi könyvekkel, valamint számos kreatív segédeszközzel. Minden megjelent gyermek közel 10 ezer forint értékű ajándékcsomagot is kapott, amely a csemegén túl könyvet, kreatív játékot rejtett.
Az alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a Mikulás ünnepséget az Európai Szociális Alap Kht. támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában