Helyi közélet

2008.12.01. 16:35

Jogok és esélyek órája Miskolcon

<p>Miskolc - Az esélyegyenlőség és a tolerancia témakörében tartott beszélgetésen vettek rész a fiatalkorú elítéltek.&#160;<DIA alt=" Esélyóra Miskolcon a fiatal elítélteknek 2008.12.01" height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Es_ly_ra__Miskolcon_a_fiatal_el_t_lteknek_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt=" Esélyóra Miskolcon a fiatal elítélteknek 2008.12.01" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/34555/jogok---s-es--lyek---r--ja-miskolcon" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az Esélyek Háza munkatársai és a Fiatalkorúak Regionális Büntetésvégrehajtási Intézete közös szervezésében „Esélyórán” vehettek részt az intézet lakói. A foglalkozáson szó eset a hátrányos helyzet, a diszkrimináció fogalmairól, szituációs és kérdés-felelet feladatokon keresztül oldódott az eleinte visszafogott hangulat. A gondolkodásmódon szükséges változtatni – fejtette ki Tóth Józsefné, a polgármesteri kabinet sport, esélyegyenlőség és civilkapcsolatok osztályának csoportvezetője.
A jelentkezés önkéntes volt, csakúgy, mint a számos párhuzamosan futó program esetében – mondta Szitka Szabolcs alezredes, az intézet igazgatója. A mindennapi munka során gyakran találkoznak az énközpontúság, a másik el nem fogadásából fakadó konfliktusokkal. A foglakozások eredményessége nagyban függ az együttműködési szándéktól, általában 20 fő körüli megfelelően foglakoztatható csoportokban bonyolítják le. A fő cél a fogvatartottak érzelmi, szociális funkcióinak javítása, azon érzelmi-, értelmi- és társas életet szabályozó „építőkövek” pótlása, melyek hiány vezethetett mostani helyzetükhöz – magyarázta az igazgató. keretbe Vadász Ervin 20 éves a csoportos rablásért kiszabott büntetéséből még mintegy 5 hónap van hátra. Visszaesőként követte el, három hónappal szabadulása után újra a börtön falai között találta magát. Aktív résztvevője a foglakozásoknak, benne van a bábkészítő és a kisállat gondozó csoportban is. Otthon is voltak háziállatok, ezért szereti csinálni – a papagájok etetése a reszortja. A részvételért kapott dicséret is motiválja, bár már nem „hasznosíthatja” – elutasították kedvezmény elbírálási kérelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában