Helyi közélet

2008.12.04. 09:27

Hospinvest-ügy: Jelentkezők a "szomszéd várból"

<p>Miskolc, Eger - Egyértelműen jól járunk a Hospinvesttel dolgozni nem kívánó kórházi dolgozókkal.” E kijelentést dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatója tette, a megállapodások után, amelyeket már írásban vagy szóban megkötött...</p>

"Engem és a kollégáimat is hetek óta bombáznak azok az álláskérők, akik nem kívánnak az egri kórházban a Hospinvesttel dolgozni: nővérek, műtősök, beteghordók, orvosok egyaránt. Egy szakorvost, egy szakorvosjelöltet és egy intenzív ápolót fel is vettünk már. A döntést nem kapkodjuk el, mert nem biztos, hogy az első jelentkezők egyben a legjobbak is" – nyilatkozta hetekkel ezelőtt lapunknak a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, dr. Csiba Gábor. Vajon milyen előrelépés történt azóta?

"Egyértelműen jól járunk a Hospinvesttel dolgozni nem kívánó kórházi dolgozókkal." E kijelentést dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. megyei kórház főigazgatója tette, a megállapodások után, amelyeket már írásban vagy szóban megkötött egy sor orvossal, szakdolgozóval, akik mind betöltetlen álláshelyekre érkeznek. Nem egyszerre: vannak köztük, akik még a felmondási idejüket töltik, de van, aki már munkába állt.
Nyolc műtősnőről tudjuk, hogy januártól már a miskolci megyei kórházban dolgozik; a létszámot gazdagítja továbbá egy intenzív nővér, 1 traumatológus, 2 ortopédus, 1 kardiológus, 3 intenzív szakorvos, továbbá 3 radiológussal is szerződést kötöttek már.

Ingázni fognak Eger és Miskolc között, „teli autókat” szerveznek, minthogy a költözést egyikük sem vállalta, tudtuk meg, noha van, aki hajlandóságot mutat, de egyelőre kivár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában