Helyi közélet

2008.12.30. 17:39

Felmondanak a próbaidős vasutasoknak Borsodban

<p>Miskolc - Felmondanak a próbaidős vasutas dolgozóknak Borsod-Abaúj-Zemplénben. Ezt állítja Cseh Béla Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) területi vezető ügyvivője, aki szerint a sztrájk miatt bocsátják el őket.</p>

Cseh Béla Zoltán, a VDSzSz területi ügyvivője arról beszélt: "megkezdődött a MÁV Start Zrt-nél a bosszúhadjárat a sztrájkoló munkavállalók ellen". Véleménye szerint azokat a próbaidős dolgozókat küldik el, akik részt vettek a munkabeszüntetésben. "Sorra mondják fel a munkaviszonyokat azért, mert támogatták a sztrájkot" - állította.

Elmondta azt is: körülbelül másfélmillió forintba kerül egy műszaki kocsivizsgáló kitanítása, ezeket az embereket engedik el most. A Borsodban hét embert érint az elbocsátás - mondta. Szerinte ez országos tendencia, több térségből jelezték már a felmondásokat.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start szóvivője kérdésünkre elmondta: a megszüntetett munkaviszony nincs összefüggésben a sztrájkkal, illetve a VDSZSZ állítását egy néhány soros közleménnyel cáfolták meg. Ebben az áll: "A Munka Törvénykönyve 87. § első bekezdésének d pontja szabályozza, hogy a próbaidő ideje alatt a munkáltató és a munkavállaló is indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt. A MÁV-START Zrt. nem mondott fel a próbaidős munkatársaknak, hiszen felmondás nincs a próbaidő alatt. A Munkáltató által hozott döntés, a próbaidő idején megszüntetett munkaviszonyról, nincs semmilyen összefüggésben a sztrájkkal."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában