Helyi közélet

2008.12.20. 13:56

Benkó-mise, miskolci szólistával

<p>Miskolc - A lillafüredi Palotaszállóban a napokban az István Nádor Borlovagrend hagyományos évzáró gálavacsoráján borlovaggá választották Benkó Sándort, a világszerte ismert Benkó Dixieland Band vezetőjét.</p>

A híres muzsikust – aki „bandáját” több, mint ötven esztendővel ezelőtt alapította meg – Czupper András, a borlovagrend elnök-nagymestere emlékezetes ünnepség keretében avatta fel.

Benkóék vasárnap újra a borsodi megyeszékhelyre érkeznek és koncertet adnak. Az együttes a világon először vállalkozott arra, hogy a karácsonyi igeliturgiára New Orleans-i zeneművet komponáljon és azt klasszikus kórussal színesítve mutassa be a közönségnek. A maga nemében páratlan produkcióra, amely iránt óriási az érdeklődés, december 21-én este 7 órától a Miskolci Nemzeti Színházban kerül sor. A különleges estre vendégszólistaként meghívták Balla Miklóst, a Miskolci Dixieland Band vezetőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában