Helyi közélet

2008.11.26. 12:28

Véradásra fel!

<p>"Hát, bizony, ahogy néha elnézem a közgyűlési, sőt, a parlamenti közvetítéseket, milyen vértolulásos fejjel tudnak olykor vitatkozni semmiségeken, jobb is, ha kicsit megcsapoljuk őket, mintsem gutaütést kapjanak..." - <STRONG>Szalóczi Katalin jegyzete.</STRONG></p>

Hát, bizony, ahogy néha elnézem a közgyűlési, sőt, a parlamenti közvetítéseket, milyen vértolulásos fejjel tudnak olykor vitatkozni semmiségeken, jobb is, ha kicsit megcsapoljuk őket, mintsem gutaütést kapjanak, tréfálkozott a vérellátó vezetője.

Ekkor még csak arról volt tudomása, hogy miskolci önkormányzati képviselők egy csapata készül felkeresni önkéntes véradás céljából a miskolci vérellátót, s csak később értesült, hogy a Fidesz-KDNP frakció tagjairól van szó. Nem lényeg: a levett vér pártsemleges.

Aztán mégis eljátszunk a gondolattal: milyen jó volna, ha az ellenzékieket követné a legnagyobb frakció tagjai is. Nemes vetélkedés lehetne. A versenyt ki lehetne terjeszteni arra is: milyen arányban bizonyultak alkalmasnak az egyes frakció tagjai, kiből válhat rendszeres véradó. (Rosszmájúak – külön írva – kizárva!)

És ezzel el is érkeztünk a lényeghez: a véradók között is a rendszeres véradókhoz. Azokhoz, akikre éveken, sőt évtizedeken át lehet építeni. Még a médiumok kitüntető figyelmére sem számítanak. Akik nem várnak egyéb jutalmat, mint azt a jó érzést, hogy segíthettek másokon. Meglehet persze, hogy köztük is vannak akár önkormányzati képviselők. És aki nem volt, még lehet.

- Szalóczi Katalin -

Kapcsolódó cikk:
A véren se narancs, se szegfű
A miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai csütörtökön vérüket adják – a vérellátóban. Hallottam a képviselők szándékáról, s csak üdvözölni tudom, mert feszített a vérkészletünk – reagált a hírre dr. Sallai Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában