Helyi közélet

2008.11.14. 10:34

Segítsünk együtt Erzsébeten!

<p>2006 januárjáig egészséges volt. 36 évesen napról napra egyre tehetetlenebb válik a háromgyermekes fiatalasszony: rászorul a segítségre. Cikkünk nyomán még Ausztráliából is felhívták: a Borsod Online-on olvastak róla...</p>

A közelmúltban mutattuk be olvasóinknak a múcsonyi Budai Attilánét, háromgyermekes fiatalasszonyt, akit a gerincében fellépő gyulladás miatt megműtöttek, ám utána nemhogy javult volna, de rohamosan romlott az állapota. A gerincvelőben vírusfertőzést is megállapítottak nála. Pár hónap alatt járásképtelené lett, erős fájdalmak gyötrik. A család szűkös anyagi körülmények között él, ezért is kértük olvasóink segítségét. Megemlítettük, hogy felmerült Erzsébet külföldi gyógykezelésének lehetősége is, amit azonban a hazai orvosok nemigen támogatnak, viszont egy alapítvány igen, de ehhez is elő kellene teremteni a tetemes költség fedezetét.

Hívás Ausztráliából

Erzsébet elmondta: ketten jelentkeztek az újságcikk nyomán, gyermekruhát ígértek, de még nem érkezett el hozzá az adomány. Felhívta továbbá – azóta kétszer is – Ausztráliából egy magyar származású asszony (a portálunkon olvasta a cikket), aki kérte, juttassa el hozzá a leleteit, mert Sidney-ben ismer egy gerincspecialistát, akinek megmutatná azokat, lát-e lehetőséget a fiatalasszony állapotának javítására. (Arra, hogy már az utazás is sokba kerülne, azt válaszolta: azzal ne törődjön, ha csak azon múlna, "odakinn" keresne támogatókat.)

Ismét kórház

A jövő héten Erzsébet a megyei kórház rehabilitációs osztályára fekszik be, egy kis felerősítés végett (sajnos már felfekvések is kínozzák, s a járókeretbe való görcsös kapaszkodástól a csuklója is eltorzult). A cikkünk óta újabb MRI-vizsgálaton is átesett, de ennek hivatalos eredményét még nem ismeri.

Erzsébet megígérte, bármilyen fejlemény történik, értesít bennünket. Mi pedig továbbra is a család támogatására kérjük olvasóinkat. Az adomány minden formája jól jönne számukra: pénz, tüzelő (fa, szén), tartós élelmiszer, esetleg ruhaneműk a három gyermekre: Attilára (13), Danira (11) és Vanesszára (8).

Budai Attiláné telefonszáma: 20-411-51-04.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában