Helyi közélet

2008.11.11. 10:34

"Néha összejön a csapat, azt akkor elkártyázgatunk" – Kocsmatúra az Újgyőri-főtéren

<p>Miskolc - Bár az Újgyőri főtéren csak tizenkettőt számoltunk össze, kétségtelen, hogy itt is egymást érik az olcsóbbnál olcsóbb italárusító helyek.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Kocsmák az Újgyőri-főtér környékén 2008.11.10."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kocsm_k_az__jgy__337_ri_f__337_t_r_k_rny_k_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kocsmák az Újgyőri-főtér környékén 2008.11.10." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

„Hagyjad már őket, azt rakjál valamit” – türelmetlenkedtek az asztalnál, mikor az egyik idős törzsvendéget faggattunk az Újgyőri-főtér közelében található tizenkét kocsma egyikében. „Néha összejön a csapat, azt akkor elkártyázgatunk” – fordult vissza hozzánk miután eleget tett a kérésnek. „Itt lakunk a közelben, jó a kiszolgálás, nagy a választék, és kedvesek itt velünk az emberek.” – sorolta a hely pozitívumait, de mivel megint ő következett, jobbnak láttunk, ha hagyjuk játszani. Inkább Bacsó Ágnesnél, a fiatal pultos lányok egyikénél puhatolóztunk tovább. „Van nálunk egy bácsi, aki annyira különleges törzsvendégnek számít, hogy meg van a saját helye, ahová más le sem ülhet” – mondta. Azt is szerettük volna tőle megtudni, hogy miért pont ezt a helyet választják az emberek, amikor annyi kocsma van itt (is), mint a gaz. „Jó a társaság, szeretnek velünk beszélgetni, egyszerűen ezt szokták meg.” Ági azt is elárulta, hogy nem régiben új tulajdonos vette át a boltot, ami miatt felmentek kicsit az árak. „Az elején felháborodtak, és azt mondták, nem fognak ide járni, mégis itt vannak.”

Találtunk a soron egy DVD kölcsönzőt is, ahol nemcsak minőségi üveges italokat, de még babkonzervet is lehetett kapni. Szerettünk volna többet megtudni a filmkedvelők étkezési, és italfogyasztási szokásairól, de sajnos süket fülekre találtunk. Bár az árak és a vendégek általában az Újgyőri-főtér környékén is hasonlóak, mint a Búza tér vagy a Tiszai pályaudvarivóiban, a konkurenciával kapcsolatban már kevésbé voltak egyöntetűek a vélemények. Az egyik italboltot például éppen átalakítás közben kaptuk lencsevégre. A tulajdonos elmondása szerint, elfogyott a pénz. „Nem tudsz kölcsön adni holnapig” – kérdezte kissé már ittasan. A Győri kapu másik oldalán, a bérházak tövében is találtunk egy sörözőt. „Azok ott olcsóbbak, oda bemegy mindenféle ember. Ez itt drágább, de kulturáltabb is, és itt legalább nyugodtan lehet az ember.” – mondta a helyiségben tartózkodó, - rajtunk kívül - egyedüli személy: a pultos.

Kapcsolódó cikkek:

Munka előtt kávé, munka után feles – kocsmatúrán a Tiszain
Újabb állomáshoz ért házi rendezésű kocsmatúránk, Miskolcon. Méghozzá a vasútállomáshoz, vagy – ha úgy tetszik - a Tiszaihoz és környékéhez, ahol tizennégy talponállót regisztráltunk.

Jó arcok, kommersz pia – Kocsmatúrán a Búza téren
A Búza tér környékén az átlagosnál szomjasabbak az emberek. Mi mással magyarázhatnánk, hogy huszonhét kocsma, drink bár, söröző, borozó, night klub, játékterem, presszó és kávézónak csúfolt talponálló várja a porzó torkú vendégeket?  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában