Helyi közélet

2008.11.25. 12:55

Jelentős távhőemelés Ózdon

<p>Ózd - Átlagosan tizenöt százalékkal emelkedik a távfűtéses lakásokban a szolgáltatás díja december 1-től Ózdon – így döntött a képviselő testület a napokban tartott ülésen. <BR /></p>

A helyi politikusok ugyanis elfogadták a társaság által benyújtott előterjesztést. A drasztikus drágulással kapcsolatban Lázár Lajos, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: ha a mostani emelést nem hajtják végre, akkor a cég működése is veszélybe került volna. A gazdasági nehézségek Ózdra is begyűrűztek. Forintosítva a drágulást: az ötezer távfűtéses lakásban élő ózdi háztartásnak a téli időszakban havonta 4500 forinttal kell többet fizetnie, míg nyáron, ugyancsak havonta, 800 forint a többletköltség. Átlagosan, éves szinten (minden hónapra kalkulálva) csaknem 3 ezer forintos emelést jelent a képviselő-testület mostani döntése az ózdiak számára, akik így összesen 36 ezer forinttal többet térítenek a szolgáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában