Helyi közélet

2008.11.13. 08:36

Gázszámla karácsonyra?

<p>Valóban meghitt karácsonyi ajándék lehet egy gázszámla ajándékba? Manapság talán igen.</p>

Ajándékozzon gázszámlát karácsonyra. Ezt hirdeti a Tigáz Zrt. legújabb reklámja. Meglepő, hiszen egészen más dolgokat képzelünk el a fa alá. Ezért arra voltunk kíváncsiak, a fogyasztók élnek-e ezzel a lehetőséggel, számukra valóban segítség, és igazi karácsonyi meglepetés lehet egy ilyen utalvány?

A november eleje óta létező utalvány népszerűségét máris jól mutatja, hogy az első néhány napban 240.000 forint értékben vásároltak belőle, pedig az ezzel kapcsolatos széleskörű tájékoztatásra még nem került sor – válaszolta portálunknak Győrösi Pál, a cég Pr és kommunikációs vezetője. Hozzátette: az ajándékutalvány kulturált és intim módja a nehéz anyagi helyzetben élők támogatásának.

A gyakorlatban ez úgy néz ki – tudtuk meg –, hogy a cég ügyfélszolgálati irodáiban vásárolható meg a csekk, és beváltható 1000, 5000 és 10000 forintú címletekre, ezek kizárólag a gázszámla anyagi rendezésére alkalmasak. Az utalvány nem névre szól, ezért bárkinek elajándékozható – magyarázta a kommunikációs vezető.
Miért gondoltak ilyen ajándékra? Az ügyfélkörünkben végzett előzetes közvélemény kutatás során igény mutatkozott egy olyan „eszközre”, amely megkönnyítené azon embertársaink támogatását, akik ugyan rászorulnak erre, de különböző okok miatt – hiúság, sértődékenység, a pénzügyek megbízhatatlan kezelése, stb. – mégsem támogathatók – válaszolta Győrösi Pál. Hozzátette: a csekkek bármelyik irodában beválthatók, tehát az sem akadály, ha valaki Gödöllőn vásárolja meg a Nyíregyházán élő nagymamának. Akár túlfizetni, vagy előre fizetni is lehet vele, azaz ha a befizetendő gázszámlán szereplő összeg kisebb, mint a birtokunkban lévő utalvány összege, akkor a különbözet a következő havi számlából is levonásra kerülhet – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában