Helyi közélet

2008.11.21. 13:11

Csillagszóró-akció – a fogyasztókért

<p>Miskolc - Csillagszóró II. néven újabb fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciót indítottak több hatóság részvételével.</p>

Ezt jelentette be csütörtökön a koordinációval megbízott Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos. A Csillagszóró néven ismertté vált akciósorozat 2007-ben indult, akkor hét hatóság működött együtt. A mostani – november 20-tól január 4-ig tartó – ellenőrzésekben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság vesz részt.

– A közreműködő hatóságok ellenőrzési vezetőivel pénteki megbeszélésünkön döntünk az Észak-magyarországi régió akciójának részleteiről – mondta Tompa Krisztián, az APEH Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője. – A kiemelt forgalmú helyekre, a bevásárlóközpontokra, a piacokra és az alkalmi kitelepülésekre koncentrálunk, elsősorban az ajándék-, az élelmiszer-, a játék- és a ruhaipari termékekre figyelünk. Célunk a visszaélések visszaszorítása, a nyugta- és számlaadási fegyelem, továbbá a foglalkoztatotti szabályok ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában