Helyi közélet

2008.11.26. 17:29

Bódéváros a miskolci járdán

<p>Miskolc - Közeledik a karácsony, ezt már szépen jelzik a Búza téri aluljáró egyik feljárójánál felállított bódék. Igazából egyáltalán nem jelzik szépen, de talán szebbek, mint a tavalyi ponyvasátrak.&#160;<DIA alt="Bódéváros a miskolci járdán 2008.11.26." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_d_v_ros_a_miskolci_j_rd_n_2008_11_26_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bódéváros a miskolci járdán 2008.11.26." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Olvasóink már akkor is kifogásolták, hogy összetákolt sátrakból kínálják a portékát az árusok a belváros közepén, illetve az sem tetszett sokaknak, hogy a járdán, a gyalogosok „útját állja” a vásár. Akkor is megírtuk, most is: ez nem városi vásár, azaz nem az önkormányzat rendezi. A terület magántulajdon, az Ikeron-M 2500 Kft.-jé.
Még nyitás előtt – december 1-én nyitnak – ellátogattunk a leendő karácsonyi vásárra. Egyelőre a fabódék zárzva, csak jelzik, hogy itt lesz valami. Ezek kulturáltabbak ugyan, mint a tavalyi ponyvasátrak, de ugyanúgy a járdán vannak.

Azért a ponyvásból átmentettek az idei ünnepre is egyet, ilyet is látni a fabódékmellett. Ebből pulóvert kínálnak a vevőknek, ezzel nem vártak elsejéig, már most megynyitották.

Szebbek?

A tavalyi kritikák miatt a cég úgy gondolta, hogy a Miskolci Városgazda Kht.-től bérelnek fa bódékat, és ezt adjak ki az árusoknak, így egységesebb, rendezettebb képet mutat majd a vásár – mondta lapunknak Várkoly Péter, az Ikeron-M 2005 Kft. megbízott vezetője. Hozzátette: ezekben karácsonyfa díszeket árulnak majd, és egészen december 24-ig lesznek nyitva.

Megkérdeztük azt is, hogy miért a járdán, van-e erre engedélyük? 7200 négyzetméteres területet vásárolt meg az Ikeron – válaszolta. Ebből 5200 magántulajdon – folytatta –, 2000 négyzetméter pedig az önkormányzaté, de a cégnek örökös használati joga van rá, ilyen terület a járda is.

A megbízott igazgató azt is elmondta, hogy a bódék mögött – az aszfaltozott parkoló és a fapavilonok között – fenyővásár lesz. Ez tavaly is volt, de akkor a városgazda bérelte, most pedig egy magánvállalkozó árulja majd a fenyőket.

Csak a téren

A Miskolci Városgazda Kht. az idén az Erzsébet téren nyitja meg a város karácsonyi vásárát. Itt 11 kereskedő várja a vevőket, november 30-tól. Az idén sem – már tavaly sem volt – lesz vásár a Centrum előtt karácsonykor, de szilveszterkor igen. Ez december 28-án nyílik, és a Centrum mellett a Szemere utcán is kirakodhatnak az árusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában