Helyi közélet

2008.10.17. 13:34

Tud-e fizetni Miskolc?

<p>Miskolc - Nem hozza-e lehetetlen – vagy legalábbis nagyon nehéz – helyzetbe a miskolci önkormányzatot a pénzügyi válság, illetve annak számos következménye? Káli Sándor válasza.</p>

Nem hozza-e lehetetlen – vagy legalábbis nagyon nehéz – helyzetbe a miskolci önkormányzatot a pénzügyi válság, illetve annak számos következménye? Tudja-e teljesíteni az önkormányzat a vállalt kötelezettségeit? Tud-e béreket fizetni, hiteleket törleszteni?
Káli Sándor polgármester válaszul elmondta: a jelen költségvetési év kötelezettségeit a válság olyan mértékben nem befolyásolja, hogy azokat ne tudná teljesíteni az önkormányzat. Baj azért sem lehet, mert van kötelező tartalékalap, amit épp ilyen és hasonló helyzetekre kell képezni. A város kifizeti a béreket, törleszti a hiteleket. Nyilván nehezebb lesz a jövő, amely függ az országos költségvetéstől, annak módosításától. Egészen biztos, hogy számos területen lesznek takarékossági intézkedések, visszafogások. Hogy hol és milyen mértékben kényszerül ilyenekre a város, azt most még nem tudni, de a hivatal szakemberei már dolgoznak a javaslatokon, és a novemberi közgyűlési ülésre ezek alapján előterjesztés születik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában