Helyi közélet

2008.10.29. 13:26

Gyermekrajz pályázat, általános iskolásoknak Miskolcon

<p>Miskolc - Történelmünk megannyi jeles eseménye és kimagasló alakja kapcsolódik Miskolc városához. Emléküket a belváros egyes épületei és közterei őrzik.</p>

Azért, hogy a miskolci gyerekeket megismertessék velük és szüleiket is közelebb hozzák az eseményekhez, gyermekrajz pályázatot hirdet az általános iskolások részére – közölte sajtótájékoztatóján Pelczné dr. Gáll Ildikó országgyűlési képviselő. A gyerekek ábrázolhatják, hogyan látják a megyeszékhely egyik-másik műemlékét, ismert épületét, híres szobrát, közterét, parkját. A beérkezett pályamunkákat kiállítás keretében mutatják be, majd a zsűrizés után a legjobbnak, legötletesebbnek tartott pályaműveket kifestő formájában jelentetik meg. A kiadványban a rajzokat az eredeti fotóval együtt, az emlékmű (szobor, épület, tér) leírásával együtt adják ki.

Tudnivalók

A beadási határidő: november 28.
A kiállítás ideje: december 1-6.
Ünnepélyes díjátadó (a nyertes pályaművek és készítőik bemutatása): december 17.

Korosztályok: 1-2., 3-4. és 5-8. osztály.

A pályaműveket postán, vagy személyesen Pelczné dr. Gáll Ildikó címére (Fidesz választókerületi iroda, 3525 Miskolc, Kossuth Lajos u. 16.) lehet beküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában