Helyi közélet

2008.10.09. 14:36

Eláll a Miskolci Erőmű megvásárlásától az ELMIB

<p>Miskolc - A szakmai egyeztetések kudarca és a Miskolci Erőmű gazdálkodásáról az elmúlt hónapokban megismert adatok alapján az ELMIB csoport úgy döntött: eláll a Miskolci Fűtőerőmű Kft. megvásárlásától.</p>

A következő közleményt jutatták el szerkesztősünkbe:

"Az ELMIB Energetikai Zrt. az adásvételi szerződést az eladó Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel közös megegyezéssel felbontotta.

A Miskolci Fűtőerőmű Kft. megvásárlására az ELMIB Energetikai Zrt. még a múlt év végén tett ajánlatot, amely alapján 2007 decemberében szerződést is kötött az MVM Zrt.-vel. Miskolc Önkormányzata nem élt elővételi jogával a törvény adta, majd többször meg is hosszabbított határidőn belül, az adásvételi szerződés aláírását követően ugyanakkor erőteljes médiakampányt indított a hazai tulajdonban lévő, szakmai befektetőként megjelenő ELMIB Zrt. tulajdonszerzése ellen.

Az ELMIB vezetése nyitott volt a szakmai együttműködésre a miskolci önkormányzattal, az erről folytatott tárgyalások azonban eredménytelenül zárultak. Miskolc Önkormányzata pert indított az eladó MVM Zrt. ellen, amely per érdemi hatással van a Miskolci Erőmű ez évi gazdálkodására is. Ezen tapasztalatok és az üzemeltetésről kezdett szakmai egyeztetések kudarca nyomán döntött úgy a Társaság, hogy eláll vételi szándékától. A döntést erősítette, hogy az ELMIB csoport az elmúlt évben több más energia-termelő létesítmény fejlesztését kezdte meg, melyekkel kedvezőbb feltételek mellett is kiépítheti új energia-termelő kapacitásait.
Az ELMIB bízik abban, hogy Miskolc Önkormányzata élni tud a számára ismét megnyílt üzleti lehetőséggel, és az Erőmű tulajdonosaként valóban képes lesz az ELMIB által korábban felkínált 20 százalékos távhődíj-kedvezménynél is jobb feltételekkel ellátni Miskolc polgárait."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában