Helyi közélet

2008.10.24. 08:52

De kitől?

<p>A NATO „félreértett minket, mint azt az újságokból, tv híradókból megtudhattuk. Legyen elég ennyi, mert távol áll tőlem kormányunk dicsérete.</p>

Miért éppen most és ennek apropóján, amikor eme lehetőségemmel más „ügyek”’ miatt soha nem élek?

Másról szeretnék szólni, ami nagyon nagy csalódást okozott nekem az utóbbi időben. „Az Este" c. műsorban láttam egy bejátszást, ahol is Simicskó úr pártja (és a FIDESZ) szakértője, immár másodszor (lehet, hogy többször is, de az alkalmakról nekem nem volt szerencsém tudomást szerezni) fejezte ki ama véleményét, hogy a magyar hadsereg nem képes egy támadás esetén megvédeni az országot. Hihetetlen, de feltenném egy szavas kérdésemet: Kitől?

Ha egy kicsit kotorászunk, nem is olyan túl rég emlékeink között, a választ is megtaláljuk: az oroszoktól. Orbán Viktor úr két nyilatkozatában is szerepel (a grúziai események kapcsán) 56 emlegetése, sőt biztonságpolitikai szakértőjük azt is kifejtette, hogy ez „reális veszély” (és nemcsak a mi hazánkra vonatkozik). Nos, én értem. Legalábbis érteni vélem, még pedig úgy, hogy abszolút amatőr vagyok a nemzetközi helyzet, a politika, a honvédelem területén, nincs nekem csak egy Európa térképem, ismereteimet pedig az Északból és a televízióból szerzem, amik felületesek, hiányosak. Csak egyet nem értek. Miként lehetséges az, hogy Simicskó és Orbán urak is hasonló cipőben járnak és állnak szép hazánk fővárosának várában, hátterében a Duna gyönyörű hídjaival. Azokkal, melyek felrobbantását hadseregünk – ha arra kerül sor - nem tudja megakadályozni. Mint 45-ben.

(Pongrácz Rudolf Miskolc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában