Helyi közélet

2008.10.16. 08:17

Betegbarát szolgáltatás

<p>Miskolc - Digitális technológiával működik a radiológia a Miskolci Egészségügyi Központban a volt Semmelweis Kórház területén. Az új módszerrel megszüntették a korábbi természetkárosító és elavult röntgenfilmes eljárást.</p>

A rendszer lényege, hogy a digitális leletezés és képfeldolgozás kevesebb exponálási ciklust igényel, vagyis kevesebb felvételből tudja előállítani ugyanazt, mint a hagyományos röntgeneljárások. Az elkészült képek feldolgozása is gyorsabb. Az elektronikus rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a betegekről készült digitális felvételeket a belső rendszeren belül azonnal elérhessék azok az orvosok, akik az ellátásban részt vesznek. Az új, korszerű vizsgáló helyiségben nemcsak a digitális röntgen, hanem ultrahang berendezés is működik.

A szolgáltatást üzemeltető AA MED Kft. a Gazdaságfejlesztő Operatív Program segítségével részben uniós támogatásból finanszírozta a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában